preskoči na sadržaj

Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci

 > Naslovnica
VIJESTI

MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA - 5. PROSINCA

Autor: Benjamin Dobutović, 5. 12. 2018.

Djelatnici Tehničke škole Ruđera Boškovića Vinkovci uz veliku podršku i angažman Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci obilježili su Međunarodni dan volontera motivacijskom javnom tribinom pod nazivom „Volontiram - mijenjam svijet !“, održanom danas pred više od 200 učenika i profesora Tehničke škole Ruđera Boškovića, Srednje strukovne škole i Drvodjelsko-tehničke škole.

http://ss-tehnicka-rboskovica-vk.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=241

Motivacijski program „Volontiram – mijenjam svijet !“ su uz power-point prezentaciju održali ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci Branko Tomić i referentica socijalnih djelatnosti i za rad s mladima i volonterima Crvenog križa Tena Galić, koja je, nakon ovog programa, za učenice i učenike Srednje strukovne škole i Tehničke škole Ruđera Boškovića održala i radionicu iz programa sprečavanja nasilja u vršnjačkim vezama. Na kraju je snimljena i zajednička fotografija sa sloganom „140 godina u službi humanosti“.

Volonteri, članovi Ogranaka Mladih Crvenog križa Tehničke škole Ruđera Boškovića i Srednje strukovne škole su u holu srednjoškolskog centra postavili promidžbene štandove i od 10 do 14 sati dijelili  materijale o zdravstvenim i socijalnim djelatnostima Hrvatskog Crvenog križa. Ujedno je budućim volonterima omogućen i upis u članstvo Hrvatskog Crvenog križa.

Javnu tribinu je popratila Plava vinkovačka televizija izravnim uključenjem u program, a snažnu medijsku podršku promicanju vrijednosti volonterskog rada i ovoga puta su pružili i Radio-postaja Vinkovci, Vinkovački list, Glas Slavonije i Gradski portal Cibalia info.

Međunarodni dan volontera proglasila je Opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak, odnosno Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Program u povodu Međunarodnog dana volontera održan je u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića na inicijativu povjerenika Crvenog križa Vinkovci u toj školi dipl.ing. Benjamina Dobutovića petnaestu godinu zaredom uz podršku već uhodanog tima djelatnika i nastavnika (Marijan Balaž, Mirela Dobutović, Andreja Pokas, Jelena Jović i Marija Barac). Program je prigodnim riječima otvorio ravnatelj škole domaćina, profesor Mate Vukušić.

Ove godine su sudjelovali i humanitarci iz Srednje strukovne škole uključivši se u organizaciju radionice o nasilju u vršnjačkim vezama.

Učenici ovih škola su, zahvaljujući velikoj podršci svojih ravnatelja, te velikom angažmanu nastavnika – koordinatora Mladih Crvenog križa, već dugi niz godina iznimno aktivni u provedbi humanitarnih aktivnosti Hrvatskog Crvenog križa čime pokazuju visoku razinu socijalne osjetljivosti, a svojim aktivnostima ublažavaju posljedice opće gospodarske krize i recesije, dodatno potencirane ratnim stradanjima našeg područja i izvanrednim situacijama kao što su bile katastrofalna poplava ili migrantska kriza.

http://ss-tehnicka-rboskovica-vk.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=241
Izvor: Crveni križ Vinkovci
 
Važni dokumenti
 
Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
07.12.2018. 15:30
Održan Strateški forum o digitalnom sazrijevanju škola
U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održan je Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola". Na Forumu su uz pomoćnicu ministrice znanosti i obrazovanja, prof. Lidiju Kralj sudjelovali i Ádám Horváth iz mađarskog Centra za digitalnu pedagogiju i metodologiju i Borut Čampelj iz Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta u Sloveniji.

04.12.2018. 09:01
Najava: Strateški forum "Digitalno sazrijevanje škola"
Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja organizira Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola", koji će se održati u srijedu, 5. prosinca 2018. godine s početkom u 15 sati u prostorijama Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

 
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
 
Kalendar
11. prosinca - Svjetski dan UNICEF-a
11.12.2018. 09:52
11. prosinca - Svjetski dan UNICEF-a
Generalna skupština Ujedinjenih naroda, 11. prosinca 1946. godine osnovala je organizaciju za pomoć djeci – UNICEF (United Nations Children's Fund). Nastao je s ciljem pružanja pomoći djeci poslijeratne Europe. Danas je najveći dio napora UNICEF-a je usmjeren na djecu u zemljama u razvoju.

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 3. 2010.

Ukupno: 957642
Ovaj mjesec: 4146
Ovaj tjedan: 1283
Danas: 85
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci / Stanka Vraza 15, HR-32100 Vinkovci / web2.ss-tehnicka-rboskovica-vk.skole.hr / tsvk@ss-tehnicka-rboskovica-vk.skole.hr
preskoči na navigaciju