preskoči na sadržaj

Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci

 > eTwinning
eTwinning

eTwinning projekt Moj grad, tvoj grad

Autor: Željka Golek, 14. 6. 2022. 10:32

eTwinning projekt Moj grad, tvoj grad

 

U suradnji s Osnovnom školom Vladimira Nazora Vinkovci ove smo nastavne godine uspješno proveli aktivnosti u okviru eTwinning projekta pod nazivom Moj grad, tvoj grad kojim smo pokušali potaknuti na suradnju, istraživanje i upoznavanje našega grada i gradova ostalih projektnih partnera. Vrlo brzo našem su se projektnu priključili partneri širom Lijepe Naše. Kroz različite smo aktivnosti tijekom cijele nastavne godine istraživali o prošlosti i sadašnjosti naših gradova služeći se različitim digitalnim alatima. Cilj je projekta bio potaknuti na odgovorno ponašanje prema nasljeđu naših predaka te razvijanje ljubavi prema svome gradu. Iznimno smo ponosni na suradnju na gotovo svim odgojno-obrazovnim razinama. Uspješno smo upoznali naš grad kroz aktivnosti naših predškolaca, učenika osnovnih i srednjih škola, učenika različitih obrazovnih sektora i zanimanja. Isto tako, proširili smo znanja učenika o prošlosti grada, znamenitim osobama, kulturno-povijesnim spomenicima grada, starim igrama i prehrani.

Stoga zahvaljujem svim kolegama i kolegicama Tehničke škole Ruđera Boškovića Vinkovci koji su se priključili projektu i obogatili nas svojim idejama i suradnjom. Posebno želim zahvaliti našim učenicima koji su rado prihvaćali ideje i zadatke koje su često morali realizirati u okviru izvanškolskih aktivnosti.

Suautorica projekta Moj grad, tvoj grad

Željka Golek

[više]

Vokabeln lernen mit Web 2.0

Autor: Tihana Mudrovčić, 10. 2. 2022. 10:10

Uspješno je završen projekt na njemačkom jeziku na temu upotrebe digitalnih alata u učenju stranog jezika.

[više]

E Twinning projekt "Grad -to ste Vi" -priča o Vukovaru / "The city is you" - a story about Vukovar.

Autor: Andreja Pokas, 14. 11. 2021. 14:41

Logo projekta izradila je Nadia Bucić III f odjel

Prigodom tridesete godišnjice pada Vukovara - grada heroja koji je tadašnje i sve nove generacije naučio kako se voli Hrvatska i svoj dom, kroz prizmu Vukovar nekad – Vukovar u ratu - Vukovar danas.
Svi bljeskovi i sve oluje koje su se kasnije dogodile u obrambenom ratu, zbog kojih je prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman s ponosom kliknuo „Imamo Hrvatsku!“ proizašle su iz patnje i boli onih koji su čuli Vukovarskog djelatnika radija ,novinara i neponovljivog tekstopisca Siniše Glavaševića u „Priči o gradu“. Njegove su riječi odzvanjale razrušenim Vukovarom i njegove riječi odzvanjaju i danas obnovljenim Vukovarom, jer grad – to smo svi mi onda i sada ! Onda je bio skriven od krvnika, sada otvoren za sve koji vole svoj i ovaj grad te u njemu stvaraju neke nove vrijednosti za budućnost.

[više]

Priznanje za eTwinning projekt Zeig mir deine Welt

Autor: Tihana Mudrovčić, 29. 10. 2021. 08:45

eTwinning projekt "Zeig mir deine Welt" nagrađen je 28.listopada 2021. Europskom oznakom kvalitete. To je priznanje našoj školi i našim učenicama i učenicima na najvišoj europskoj razini za uspješan rad i suradnju na međunarodnim projektima.

[više]

Europski dan jezika 2021

Autor: Tihana Mudrovčić, 8. 10. 2021. 08:58

Na inicijativu Vijeća Europe, još od 2001.godine  26.rujna obilježava se Europski dan jezika.

U svrhu promicanja višejezičnosti, diljem Europe održavaju se raznovrsne aktivnosti i projekti. Naša škola također je bila dio toga.

[više]

eTwinning projekt Zeig mir deine Welt

Autor: Tihana Mudrovčić, 2. 6. 2021. 14:57

Učenici Tomislav Puškarić (3.c), Daniel Vuković(3.c) i učenica Gabriela Milanović(3.b) od listopada 2020.godine pod vodstvom nastavnice Tihane Mudrovčić sudjelovali su u eTwinning projektu na njemačkom jeziku pod nazivom Zeig mir deine Welt (Pokaži mi svoj svijet).

 

 

[više]

E Twinning projekt :“Let's wake up! Let's save our only planet Earth from destruction!” -World Environment Day 2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Pokas, 29. 5. 2021. 12:54

Učenice Marta Čopčić i Tara Juroš II f razred izradile su ovaj logo projekta koji je glasovanjem iz

Ovaj autorski EU E Twinning projekt pod nazivom „Let s wake up! Let s save our only planet Earth from destruction!“ – World Environment Day  je  osmišljen  kao  buđenje  uspavanih  velikih  korporacija i pojedinaca koji neumorno rasipaju prirodne resurse slijedeći gomilu istih beskrupuloznih.

Globalno zatopljenje, velike klimatske promjene s poplavama, požarima, tsunamijem, sušama, prekratkim vegetacijskim razdobljima ... znanstvenici su dugo istraživali i upozoravali. Unatoč tome, radije slušamo velike korporacije, vjerujući da je stvar drugih ne samih sebe i da imamo vremena. Rastuća prijetnja i izazov uništenja umanjuje kulturnu i društvenu vrijednost resursa usredotočujući se na dobit. Imamo li vremena i hoće li nam biti dovoljno da se spasimo ?????

Projekt će biti realiziran na engleskom jeziku tijekom  razdoblja od 25. travnja do 30. lipnja 2021. godine s projektnim partnerom Ferhat Koklu  iz KONYA / Selçuklu, Turska Kaşgarlı Mahmut Ortaokului. Uz partnera iz Turske pridružili su se i sudionici iz Portugala, Sjeverne Makedonije, Italije, Gruzije i Rumunjske, kao i druge škole iz Hrvatske. Ukupno u projektu sudjeluje petnaest različitih škola iz navedenih zemalja.

Autorica EU E Twinning projekta :

Andreja Pokas, mag. ing. građ. ;profesor savjetnik

 

 

 

 

 

[više]

E Twinning projekt Year of Ludwig van Beethoven 2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Pokas, 25. 4. 2021. 16:11

udwig van Beethoven, born 250 years ago in Bonn, is one of the most significant composers in the hi

E Twinning EU  projekt : Year of the Ludwig van Beethoven

Učenici Tehničke škole Ruđera Boškovića Vinkovci  su pod vodstvom Andreje Pokas, mag. ing. građ. , profesora savjetnika, sudjelovali  u EU e Twinning projektu povodom 250. rođendana Ludwiga van Beethovena, jednog od najvažnijih imena u svjetskoj glazbenoj povijesti, 2020. se u cijelom svijetu slavi kao Beethovenova godina.

Cilj projekta je bio upoznati velikog genija kroz niz višemjesečnih aktivnosti od 17. studenoga 2020. do 7. lipnja 2021.

U projektu je sudjelovalo 9 zemalja: Turska i Hrvatska kao nositelji projekta, zatim Portugal , Francuska, Italija, Danska, Rumunjska, Poljska, Grčka, Tunis i Albanija.

Naša se škola uključila na poziv projektnih partnera s puno radosti i dobre vjere u rezultate  sudjelovanja.

Projektni voditelj  ovog e Twinning projekta iz naše škole : Andreja Pokas, mag. ing. građ.

[više]

Dan ružičastih majica 2021

Autor: Tihana Mudrovčić, 26. 2. 2021. 13:32

Zadnje srijede u veljači u svijetu se obilježava Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, odnosno Dan ružičastih majica.

24.veljače učenici i nastavnici naše škole obilježili su ovaj dan nošenjem ružičastih majica, bedževa, izradom plakata te kroz međunarodni eTwinning projekt Stop nasilju! Pink Shirt Day 2021.

[više]

Europski dan jezika 2019

Autor: Tihana Mudrovčić, 22. 10. 2019. 16:50

Europski dan jezika ove godine obilježili smo kroz čak dva dana, 26. i 27.09.2019.

 

[više]

Svjetski dan zaštite okoliša u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića Vinkovci Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Pokas, 4. 6. 2019. 20:57

Priroda je sve na svijetu što je vrijedno, ali pretjeranom industrijalizacijom i uporabom nečistih

Priroda je sve na svijetu što je vrijedno, ali pretjeranom industrijalizacijom i uporabom nečistih tehnologija uništavamo sve što nam je pružila, zaboravljajući da „naša mala pluća trebaju kisika“.
Moramo biti svjesni nužnosti stvaranja ravnoteže između potreba čovječanstva i ograničenih mogućnosti što ih pruža priroda.
Zapitajmo se, kakav ćemo trag ostaviti budućnosti???

Tema ovogodišnje kampanje i mnogih događanja diljem svijeta  koja će se ovim povodom održati je borba protiv onečišćenja zraka, a glavna zemlja domaćin je Kina.

Jeste li znali da devet od deset ljudi na Zemlji udiše onečišćeni zrak?

 

5. lipnja 2019. obilježavamo u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića Vinkovci, Hrvatska Svjetski dan zaštite okoliša, predstavljajući dio Twinning europskog projekta pod nazivom „Čudesna voda pamti ljudski utjecaj“. 
[više]

Svjetski dan voda u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića Vinkovci Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Pokas, 25. 3. 2019. 11:35

U petak 22. ožujka 2019 u Tehnikoj školi Ruđera Boškovića Vinkovci održano je po sedmi put obilježa

U petak , 22. ožujka 2019. je uTehničkoj školi Ruđera Boškovića Vinkovci sedmi put obilježen Svjetski dan voda prigodnim glazbenim i recitatorskim programom te predstavljanjem dijela e Twinning europskog projekta pod nazivom "Čudesna voda pamti čovjekov utjecaj"pod vodstvom koordinatorice projekta Andreje Pokas koji će trajati do kraja školske godine s uključenih pet europskih škola ;Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci, Hrvatska, Tehnička škola za strojarstvo i mehatroniku,Split,  Hrvatska, Graditeljsko-geodetska škola Osijek, Hrvatska, Javna ustanova Mješovita srednja hemijska škola, Bosna i Hercegovina i OU"Joakim Krcovski"-Kriva Palanka, Sjeverna Makedonija .
Iako je planet Zemlja velika posuda s vodom , a ovogodišnji slogan Svjetskog dana voda "Voda za sve", zapitajmo se, hoće li voda u budućnosti biti meka, bistra i zdrava ili ćemo takvu tražiti nakon fizičkog, kemijskog i biološkog pročišćavanja?
Učenici su prigodnim prezentacijama, plakatima, fizikalnim i kemijskim pokusima s vodom, a osobito sviranjem "Ode radosti" na bocama s vodom, proslavili ovaj dan.

[više]

Multilateralni seminar u Španjolskoj

Autor: Mia Bilić, 14. 11. 2018. 10:01

Od 8. 11. do 10. 11. održao se seminar mediteranskih zemalja u Malagi na kojem su se povezivale projektne ideje tih zemalja. 

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

 
Dokumenti za prikaz
 
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 3. 2010.

Ukupno: 1316146
Ovaj mjesec: 9616
Ovaj tjedan: 1199
Danas: 173
 
 > eTwinning
CMS za škole logo
Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci / Stanka Vraza 15, HR-32100 Vinkovci / web2.ss-tehnicka-rboskovica-vk.skole.hr / tsvk@ss-tehnicka-rboskovica-vk.skole.hr
preskoči na navigaciju