preskoči na sadržaj

Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci

 > Naslovnica
VIJESTI

Multilateralni seminar u Španjolskoj

Autor: Mia Bilić, 14. 11. 2018.

Od 8. 11. do 10. 11. održao se seminar mediteranskih zemalja u Malagi na kojem su se povezivale projektne ideje tih zemalja. 

 Naime eTwinning je najveća mreža zajednica škola i putem njega omogućena je komunikacija profesora i njihovih učenika za upoznavanje i suradnju s kolegama iz europskih škola. Našu školu predstavljala je profesorica Mia Bilić. Glavni cilj te suradnje je projekt među školama, a samim time i prilika da se ide preko granica razreda. Osim Hrvatske na seminaru su sudjelovale: Italija, Grčka, Cipar, Francuska, Portugal, Španjolska, Slovenija, Albanija itd.

Te zemlje imale su predstavnike koje su govorile o budućim projektima poput: iseljavanja, stereotipi, tradicionalna jela, ulična umjetnost i sl. Na seminaru u Malagi dobivene su informacije o cilju seminara, povezivanju profesora kako bi surađivali na projektima, predstavljeni su ambasadori eTwinninga, kao i oni koji su osvojili vrijedne nagrade za svoje projekte. Putem radionice organizirale su se grupe u skladu s interesima, predispozicijama, načelima rada te se stvarno dobije osjećaj kako je to mjesto gdje je vrijeme leti i gdje se zaista može postići prepoznavanje rada. Povezali smo se s  s državama koje su zemljopisno udaljene i na taj način pokazali našu kulturu, nasljeđe, običaje i druge vrijedne stvari svoje države. Samim time isto to smo naučili i od drugih sudionika.
 
Važni dokumenti
 
Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
07.12.2018. 15:30
Održan Strateški forum o digitalnom sazrijevanju škola
U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održan je Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola". Na Forumu su uz pomoćnicu ministrice znanosti i obrazovanja, prof. Lidiju Kralj sudjelovali i Ádám Horváth iz mađarskog Centra za digitalnu pedagogiju i metodologiju i Borut Čampelj iz Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta u Sloveniji.

04.12.2018. 09:01
Najava: Strateški forum "Digitalno sazrijevanje škola"
Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja organizira Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola", koji će se održati u srijedu, 5. prosinca 2018. godine s početkom u 15 sati u prostorijama Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

 
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
 
Kalendar
11. prosinca - Svjetski dan UNICEF-a
11.12.2018. 09:52
11. prosinca - Svjetski dan UNICEF-a
Generalna skupština Ujedinjenih naroda, 11. prosinca 1946. godine osnovala je organizaciju za pomoć djeci – UNICEF (United Nations Children's Fund). Nastao je s ciljem pružanja pomoći djeci poslijeratne Europe. Danas je najveći dio napora UNICEF-a je usmjeren na djecu u zemljama u razvoju.

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 3. 2010.

Ukupno: 957650
Ovaj mjesec: 4152
Ovaj tjedan: 1289
Danas: 91
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci / Stanka Vraza 15, HR-32100 Vinkovci / web2.ss-tehnicka-rboskovica-vk.skole.hr / tsvk@ss-tehnicka-rboskovica-vk.skole.hr
preskoči na navigaciju