preskoči na sadržaj

Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci

 > Naslovnica
VIJESTI

TCA kontakt seminar na Cipru

Autor: Tihana Mudrovčić, 12. 11. 2018.

U razdoblju od 7. do 9.studenog 2018. nastavnica Tihana Mudrovčić sudjelovala je na transnacionalnom kontaktnom seminaru pod nazivom „Stepping into new generation of Erasmus+ School Exchange and eTwinning Partnerships”.

Seminar u organizaciji ciparske nacionalne agencije za Erasmus + programe održan je u Larnaci na Cipru u hotelu Lordos Beach.

Tijekom tri dana, 33 nastavnika i predstavnika nacionalnih agencija iz zemalja poput Velike Britanije, Njemačke, Austrije, Danske, Estonije, Latvije, Litve, Portugala, Švedske, Belgije, Grčke, Češke i Cipra, sudjelovali su na predavanjima i radionicama s ciljem boljeg upoznavanja sa svijetom eTwinninga te Erasmus + strateških partnerstava. Upoznali su se također s ciparskim obrazovnim sustavom, kao i sa ciparskom tradicijom kroz hranu i folklor.

 Za vrijeme seminara, nastavnici su imali priliku predstaviti svoju zemlju i gradove iz kojih dolaze, kao i škole u kojima rade, te posebne specijalitete svoje zemlje. Kroz jednostavne aktivnosti također su prezentirali svoje projektne ideje i prijedloge u svrhu pronalaska potencijalnih škola partnera. Nakon tih aktivnosti uspješno se formiralo čak 6 projektnih grupa koje su tijekom 2 dana osmišljavale svoje buduće projekte.

Tehnička škola Ruđera Boškovića tako je dobila čak 3 nova partnera iz Grčke, Cipra te Estonije s kojima je osmišljen eTwinning projekt o snimanju kratkih filmova u svrhu izrade videa i konačno web stranice za učenike u svrhu pomoći oko učenja različitih predmeta. Cilj je ovaj projekt prijaviti i na natječaj za Erasmus + KA229 projekt, što bi mnogo doprinijelo napredovanju i uspjehu škole, te omogućilo učenicima uvid u budućnost obrazovanja i suradnje s europskim školama.

Detalje seminara moguće je pogledati i na poveznici:

http://erasmusplus.cy/seminar2018

 

 
 
Važni dokumenti
 
Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
07.12.2018. 15:30
Održan Strateški forum o digitalnom sazrijevanju škola
U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održan je Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola". Na Forumu su uz pomoćnicu ministrice znanosti i obrazovanja, prof. Lidiju Kralj sudjelovali i Ádám Horváth iz mađarskog Centra za digitalnu pedagogiju i metodologiju i Borut Čampelj iz Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta u Sloveniji.

04.12.2018. 09:01
Najava: Strateški forum "Digitalno sazrijevanje škola"
Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja organizira Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola", koji će se održati u srijedu, 5. prosinca 2018. godine s početkom u 15 sati u prostorijama Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

 
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
 
Kalendar
11. prosinca - Svjetski dan UNICEF-a
11.12.2018. 09:52
11. prosinca - Svjetski dan UNICEF-a
Generalna skupština Ujedinjenih naroda, 11. prosinca 1946. godine osnovala je organizaciju za pomoć djeci – UNICEF (United Nations Children's Fund). Nastao je s ciljem pružanja pomoći djeci poslijeratne Europe. Danas je najveći dio napora UNICEF-a je usmjeren na djecu u zemljama u razvoju.

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 3. 2010.

Ukupno: 957650
Ovaj mjesec: 4152
Ovaj tjedan: 1289
Danas: 91
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci / Stanka Vraza 15, HR-32100 Vinkovci / web2.ss-tehnicka-rboskovica-vk.skole.hr / tsvk@ss-tehnicka-rboskovica-vk.skole.hr
preskoči na navigaciju