preskoči na sadržaj

Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci

 > Naslovnica
VIJESTI

22. veljače DAN NACIONALNE I SVEUČILIŠNE KNJIŽNICE U ZAGREBU

Autor: Marija Barac, 20. 2. 2014.

U petak, 22. veljače, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, jedna od najstarijih nacionalnih knjižnica u Europi, obilježava svoj dan. Njega vezujemo uz dan dovršetka Misala po Zakonu Rimskoga dvora (22. veljače 1483.), prve hrvatske tiskane knjige, ujedno i prvoga europskog misala koji nije otisnut latinicom.

Prilika je to da se s ponosom osvrnemo na više od 400 godina postojanja i aktivnog sudjelovanja u prikupljanju, čuvanju i promociji djela hrvatske kulturne baštine, koja danas u fondu Knjižnice broji više od 4 milijuna jedinica građe. Taj respektabilan broj, koji svjedoči o bogatstvu naše tiskane kulture, razlog je i tome da je Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu vjerojatno jedina knjižnica u svijetu za koju su se u razdoblju od jednog stoljeća gradile dvije zgrade – prekrasna secesijska građevina na Marulićevu trgu (danas Hrvatski državni arhiv) te zgrada u Ulici Hrvatske bratske zajednice, koju su projektirali arhitekti Velimir Neidhardt, Davor Mance, Zvonimir Krznarić i Marijan Hržić – naš današnji dom.

(preuzeto s portala www.nsk.hr)
 
Važni dokumenti
 
CARNET
03.08.2020. 10:29
Demo testiranje opreme za školske djelatnike
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET provodi demo testiranje opreme za školske djelatnike u sklopu otvorenog postupka javne nabave ,,Nabava opreme za školske djelatnike - faza 2 u sklopu ... The post Demo testiranje opreme za školske djelatnike appeared first on CARNET .

29.07.2020. 10:45
Učenicima i roditeljima dostupan redizajnirani e-Dnevnik s novim funkcionalnostima
Nadogradnjom e-Dnevnika za učenike i roditelje uvedeni su novi dizajn te nove funkcionalnosti. Uz novu strukturu i logiku izbornika te novi izgled ikona i ostalih grafičkih elemenata dodane su i ... The post Učenicima i roditeljima dostupan redizajnirani e-Dnevnik s novim funkcionalnostima appeared first on CARNET .

 
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
 
Kalendar
10. kolovoza – Svjetski dan lavova
10.08.2020. 11:45
10. kolovoza – Svjetski dan lavova
Svjetski dan lavova, 10. kolovoza, ima cilj podizanje svijesti o ljepoti ovih vrhunskih lovaca poznatijih kao kraljeva džungle i zbog toga se na današnji dan diljem svijeta slavi najsnažniji i najhrabriji pripadnik životinjskoga carstva.

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 3. 2010.

Ukupno: 1119455
Ovaj mjesec: 1276
Ovaj tjedan: 130
Danas: 7
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci / Stanka Vraza 15, HR-32100 Vinkovci / web2.ss-tehnicka-rboskovica-vk.skole.hr / tsvk@ss-tehnicka-rboskovica-vk.skole.hr
preskoči na navigaciju