preskoči na sadržaj

Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci

 > Naslovnica
VIJESTI

Dabar 2020

Autor: Darija Dasović, 22. 11. 2020.

Natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja – Dabar održano je u osnovnim i srednjim školama Republike Hrvatske od 9. do 13. studenoga 2020. na CARNET-ovom sustavu MOOC.

I 104 učenika Tehničke škole Ruđera Boškovića Vinkovci sudjelovalo je u ovoj inicijativi koja je privukla čak 594 škole i 36491 učenika iz cijele Hrvatske.  

Ovo je peti put da se Dabar održava u Republici Hrvatskoj.  Natjecanje je besplatno za učenike i škole, a škole se moraju pridržavati Pravilnika natjecanja i Etičkog kodeksa natjecanja Dabar. Zbog nepovoljne epidemiološke situacije u RH po prvi puta je omogućeno samostalno sudjelovanje učenika iz vlastitog domu.

Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga “Suradnici u učenju”. Podršku natjecanju i ove godine daju Hrvatski savez informatičara, Visoko učilište Algebra, CARNET i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Stranice međunarodnog natjecanja su http://bebras.org, a hrvatsko sjedište je na portalu ucitelji.hr.

Natjecanje ima pet kategorija, a učenici rješavaju 12 zadataka uz vremensko ograničenje od 40 minuta. 4396 učenika srednjih škola iz RH rješavalo je zadatke za učenike srednjih škola u kategoriji GigaDabar.

Najboljih 10% u kategoriji  GigaDabar su učenici sa 7,75 bodova i više. 

Za sve sudionike natjecanja pripremljene su digitalne značke i diplome koje samostalno preuzimaju iz sustava mooc.carnet.hr. Svi učenici dobili su i digitalne značke.

Oni najbolji (10% najboljih u svakoj kategoriji) dobili su i diplomu i značku za izniman uspjeh na natjecanju.

Zadaci svih prethodnih natjecanja dostupni su za rješavanje u virtualnoj učionici PseudoDabar. Ova je virtualna učionica dostupna svim učenicima i nastavnicima nakon AAI@EduHr prijave.
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 3. 2010.

Ukupno: 1193503
Ovaj mjesec: 4323
Ovaj tjedan: 1015
Danas: 177
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci / Stanka Vraza 15, HR-32100 Vinkovci / web2.ss-tehnicka-rboskovica-vk.skole.hr / tsvk@ss-tehnicka-rboskovica-vk.skole.hr
preskoči na navigaciju