preskoči na sadržaj

Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci

 > Naslovnica
VIJESTI

Posjet F.EE-u i BMW-u

Autor: Davor Savić, 26. 3. 2018.

Upravo smo se vratili puni dojmova sa stručnog putovanja iz Njemačke u organizaciji tvrtke F.EE - centrale i poslovne jedinice Vinkovci, Tehnološkog parka Vinkovci, te s naše strane Centra novih tehnologija Tehničke škole Ruđera Boškovića Vinkovci.

Posjetili smo tvrtku F.EE u mjestu Neunberg vorm Wald i BMW pogon u Regensburgu.

Dolazak i povratak su bili dugi, ali vrijeme smo kratili zabavom. Pogone tvrtke F.EE smo obišli u petak ujutro. Vidjeli smo kvalitetan sustav koji proizvodi dijelove i opremu za robotske sustave, software te niz raličitih proizvoda kao potpora proizvodnji automobilskoj industriji.

Navedena tvrtka ima pogone diljem svijeta i radi sa velikim sustavima - VAG, Daimler, BMW grupom i nizom nama manje ili više poznatih svjetskih proizvođača opreme.

Dika nam je i činjenica kako jedan takav, za sada mali pogon, postoji i u Vinkovcima, a zapošljava naše učenike, sada inženjere i tehničare.

U subotu ujutro bili smo u posjeti tvrtki BMW Regensburg. Tvrtka zapošljava 9.000 djelatnika, ima 2.700 robota a svakih 59 sekundi sa proizvodnih traka izlazi jedan model vozila. Proizvode modele X1, X2, serija 3 limuzina, serija 2, serija 2 grandturismo, serija 4 (M4)... Slikati se nije smjelo, ali smo upijali sve što smo mogli.

Uređenjem, kvalitetom i organizacijom proizvodnje na svakom koraku je vidljivo kako se radi o jednom od vodećih proizvođača automobila u svijetu. Nakon posjete BMW-u i kratke pauze u Regensburgu smo puni dojmova krenuli doma.

Ovim putem bih se osobno htio zahvaliti predstavnicima tvrtki F.EE (ogranak Vinkovci, ali i centrala u Neunbergu vowm Waldu) i Tehnološkog parka Vinkovci bez kojih ovo stručno putovanje ne bi bilo moguće. 

Također zahvaljujem i učenicima i kolegama na suradnji i pomoći pri organizaciji ovog putovanja.

Dodajemo i par slika kolege Antuna Babića.

Davor Savić
Priloženi dokumenti:
BMW___F.EE_(1).JPG (1.06 MB)
BMW___F.EE_(21).JPG (1.87 MB)
BMW___F.EE_(23).JPG (1.65 MB)
BMW___F.EE_(24).JPG (1.79 MB)
BMW___F.EE_(26).JPG (644.45 KB)
BMW___F.EE_(27).JPG (813.85 KB)
BMW___F.EE_(30).JPG (1.99 MB)
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 3. 2010.

Ukupno: 1109235
Ovaj mjesec: 812
Ovaj tjedan: 1271
Danas: 74
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci / Stanka Vraza 15, HR-32100 Vinkovci / web2.ss-tehnicka-rboskovica-vk.skole.hr / tsvk@ss-tehnicka-rboskovica-vk.skole.hr
preskoči na navigaciju