preskoči na sadržaj

Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci

 > Naslovnica
VIJESTI

16.11. Međunarodni dan tolerancije

Autor: Ines Grbešić, 17. 11. 2017.

 

"Tolerancija je da svako ljudsko biće uživa ona prava koja uživaš i ti sam."

 

Međunarodni dan tolerancije obilježava se 16. studenoga. Tolerancija je poštovanje, prihvaćanje i uvažavanje bogatstva različitosti u svjetskim kulturama, forma izražavanja i način da budemo ljudi.

Ove školske godine, učenici Tehničke škole Ruđera Boškovića Vinkovci uključili su se u projekt Foruma za slobodu odgoja „Oboji svijet šarenim bojama tolerancije“. Učenici 3.f razreda, pod mentorstvom prof. Sanje Merc i pedagoginje Ines Grbešić izrađivali su plakate kojima su progovarali o toleranciji, nenasilju i mirnom rješavanju sukoba u školi i izvan nje. Tajnim međusobnim glasovanjem tri rada su odabrana te su poslana na natječaj „Oboji svijet“. Jedan od njih, rad učenice 3. f razreda Ive Janić izabran je kao  jedan od najboljih radova na ovogodišnjem kreativnom natječaju „Oboji svijet šarenim bojama tolerancije“. U natječaju je sudjelovalo preko 1770 učenika i 257 mentora iz 20 županija i inozemstva, iz ukupno 172 odgojno obrazovne ustanove. Kroz svoje radove učenici su ponudili kreativna rješenja, pokazali kako je važno slušati njihov glas te kako su spremni dati svoj doprinos kako bi svijet bio ljepše mjesto. Nagrade najboljih radova dodijelile su se u četvrtak, 16. studenog 2017. godine u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu, na priredbi “Oboji svijet!” koja je okupila preko 120 učenika i učenica te njihovih učitelja – mentora i roditelja.

U završnoj priredbi i dodjeli nagrada sudjelovala je i naša učenica Iva kojoj još jednom čestitamo na ovom priznanju.

Preostali radovi učenika 3.f i 3.g razreda, koji se također uključio u obilježavanje Međunarodnog dana tolerancije, postavljeni su u hodniku škole. 
Priloženi dokumenti:
Me_unarodni_dan_tolerancije.docx (475.58 KB)
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 3. 2010.

Ukupno: 1041334
Ovaj mjesec: 5656
Ovaj tjedan: 1294
Danas: 19
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci / Stanka Vraza 15, HR-32100 Vinkovci / web2.ss-tehnicka-rboskovica-vk.skole.hr / tsvk@ss-tehnicka-rboskovica-vk.skole.hr
preskoči na navigaciju