preskoči na sadržaj

Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci

 > O školi  > Knjižnica
Školska knjižnica

Školska knjižnica je smještena u adaptiranom prostoru koji je prilagođen zadovoljavanju potreba učenika i profesora. Sadrži čitaonicu i prostor u kojem su računala kojima se mogu svi služiti u slobodno vrijeme. U njoj dobivaju obavijesti i stječu spoznaje bitne za uspješno uključivanje u suvremeno društvo utemeljeno na znanju i informacijama.

Ona omogućuje učenicima stjecanje vještina za doživotno učenje i pomaže im da postanu odgovorni građani. Zadaća školske knjižnice je pružiti pomoć pri učenju i razvijanju kritičkog mišljenja te poticanju istraživačkoga duha. Njezina djelatnost je dio odgojno-obrazovnog i knjižničnog sustava i izravno je uključena u nastavni proces i učenje.

Djelatnost školske knjižnice ostvaruje se kao:

  • neposredna odgojno-obrazovna djelatnost
  • stručna knjižnična i informacijska djelatnost
  • kulturna i javna djelatnost

Nositelj djelatnosti školske knjižnice je školski knjižničar od kojeg se očekuje profesionalni pristup u komunikaciji i radu, sposobnost razumijevanja korisničkih potreba, te informacijske vještine i znanja o svrsishodnosti  i kvalitetnoj uporabi informacija. Najveći dio knjižnične građe čine lektirni naslovi, dok njezin manji dio čini referentna zbirka (atlasi, enciklopedije, leksikoni, rječnici), te stručna literatura.

Knjižnica posjeduje manju zbirku starih knjiga i zavičajnu zbirku te znatan broj knjiga iz područja teorije, metodike i kritike hrvatske književnosti i hrvatskoga jezika. Knjižnica raspolaže televizorom, video i dvd rekorderom te računalima spojenima na Internet.

U knjižnicu redovito pristiže oko 20-ak časopisa i novina, koje se mogu svakodnevno prelistati i pročitati u prostoru čitaonice, a iznimno se mogu dati na posudbu.

Neki od časopisa i novina koje pristižu su: UNA TERRA, BUG, MIŠ, PRIRODA, MERIDIJANI, ELEKTRIKA, MAJSTOR, EGE, ELEKTROENERGETIKA, EKO REVIJA, HRVATSKO SLOVO, JEZIK, STRANI JEZICI, MI  i dr..

Prema pravilniku o radu šk. knjižnice korisnik može odjednom zadužiti najviše dvije knjige, a rok za vraćanje istih je 14 dana. Korisnici šk. knjižnice su svi učenici i djelatnici Škole. Usluge koje pruža knjižnica su besplatne. Radno vrijeme knjižnice je od ponedjeljka do petka od 8,00 do 14,00 sati.

 

Voditeljica knjižnice je dipl.knjižničar i prof. Marija Barac.

E-mail adresa Vaše knjižnice je eknjiznicatsvk@gmail.com .
Šaljite svoje prijedloge, želje, pitanja...
 

 
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 3. 2010.

Ukupno: 1119455
Ovaj mjesec: 1276
Ovaj tjedan: 131
Danas: 8
 
 > O školi  > Knjižnica
CMS za škole logo
Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci / Stanka Vraza 15, HR-32100 Vinkovci / web2.ss-tehnicka-rboskovica-vk.skole.hr / tsvk@ss-tehnicka-rboskovica-vk.skole.hr
preskoči na navigaciju