2021-02-08 13:15:15

Dan sigurnijeg interneta 2021.

Videokonferencija „Potraga za boljim internetom“ koju organizira udruga Suradnici u učenju s CARNET-ovim odjelom za Nacionalni CERT  te partnerima: HAKOM, Agencijom za zaštitu osobnih podataka, Agencijom za elektroničke medije, Središnjim državnim uredom za razvoj digitalnog društva, portalom Medijska pismenost, Pravobraniteljicom za djecu, Googleom, Microsoftom, Oracleom, udrugom Roda i poduzetničkim inkubatorom Pismo održat će se 9. veljače.

U aktivnostima koje su popratni događaji ove videokonferencije, sudjeluju i naši učenici.

Konferencija se održava na Dan sigurnijeg interneta, 9. veljače 2021. od 10.00 do 17.30 sati.  Ulazak u virtualni prostor konferencije bit će moguć od 9.30. Molimo Vas da se na vrijeme uključite i provjerite tehničke uvjete kako biste videokonferenciju mogli pratiti neometano.

Poveznica za sudjelovanje u videokonferenciji je http://bit.ly/KONFERENCIJA922021

Program konferencije „Potraga za boljim internetom”

10.00  Za početak  –  Lidija Kralj, Suradnici u učenju i Goran Škvarč, CARNET 10.10  Dabrica Darka otkriva digitalni svijet –  Dominik Cvetkovski, poduzetnički inkubator Pismo i Darko Rakić, Suradnici u učenju 10.30  Odgovorna zabava na internetu  –  Svan Hlača, CARNET-ov odjel za Nacionalni CERT 11.00  Pravo djece na zaštitu i sudjelovanje u digitalnom okruženju, Helenca Pirnat Dragičević, pravobraniteljica za djecu 11.45  Budi Internet genijalac –  Ivana Grbavac, Google i Darko Rakić 12.30  eTwinning  kao sigurna mreža za međunarodnu suradnju –  Arjana Blažić, eTwinning ambasadorica, AMPEU 13.00  Zaštita osobnih podataka djece u digitalnom okruženju –  Iva Ivanković, Agencija za zaštitu osobnih podataka 13.30  Minecraft svijet za sigurniji Internet –  Ana Mutak i Matija Torlak, Microsoft 14.15  Kako podučavati djecu i mlade o sigurnom korištenju interneta –  Ana Dokler, portal Medijska pismenost, Agencija za elektroničke medije 14.45  Prepoznajete li komore jeke i filter mjehuriće? –  Helena Valečić 15.15  Digitalna pismenost od vrtića –  Marija Renić, udruga Roda 15.45  Kako se zaštititi u svijetu elektroničkih komunikacija –  Gordana Kulišić, HAKOM 16.15  Pozitivna i poticajna komunikacija i suradnja u virtualnom okružju – Nikolina Marinić, Suradnici u učenju 16.45  Sigurni na internetu – Mario Petrović, Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva 17.15  Potraga za boljim internetom – Goran Škvarč, CARNET i Lidija Kralj, Suradnici u učenju

 

Pripremljena je i i interaktivna potraga za boljim internetom, i to učeničko i učiteljsko izdanje. Obje se  potrage mogi rješavati do 16 sati 9. veljače 2021., a dostupne su na sljedećim poveznicama:

interaktivna potraga za boljim internetom - učenici (bit.ly/DSI-ucenici) interaktivna potraga za boljim internetom – učitelji  (bit.ly/DSI-ucitelji)

Sve dodatne informacije o obilježavanju Dana sigurnijeg interneta pročitajte na mrežnim stranicama udruge „Suradnici u učenju“ https://ucitelji.hr/dsi2021/   i u posebnom broju digitalnog časopisa Pogleda kroz prozor.


Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci