preskoči na sadržaj

Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci

 > Naslovnica
VIJESTI

Dan ružičastih majica i predavanje o prevenciji nasilja

Autor: Tihana Mudrovčić, 6. 3. 2020.

26.veljače, zadnju srijedu u mjesecu učenici i nastavnici obilježili su Dan ružičastih majica, Nacionalni dan borbe protiv međuvršnjačkog nasilja, dok su 2.ožujka predstavnici Policijske uprave Vukovarsko-Srijemske županije održali predavanje o prevenciji nasilja.

 

 

Poznatiji kao Pink Shirt Day, Dan ružičastih majica je kao ideja nastao 2007. godine u Kanadi, kada je dječak koji je u znak podrške svojoj majci teško oboljeloj od karcinoma dojke, u školu došao u ružičastoj majici zbog čega je bio izložen vršnjačkom nasilju. U znak potpore zlostavljanom dječaku, njegovi školski kolege su također počeli nositi ružičaste majice koje su ubrzo, na globalnoj razini, postale simbol borbe protiv međuvršnjačkog nasilja u školama.

U holu zgrade u prizemlju je uređen pano na temu međuvršnjačkog nasilja s jasnom porukom STOP NASILJU! ,a održano je i predavanje predstavnika Policijske uprave Vukovarsko-srijemske županije na temu vršnjačkog nasilja.

Učenici i nastavnici obilježili su ovaj dan noseći upravo ružičaste majice.

 

Fotografije možete vidjeti u galeriji:)

http://ss-tehnicka-rboskovica-vk.skole.hr/fotogalerija
Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 3. 2010.

Ukupno: 1166874
Ovaj mjesec: 2119
Ovaj tjedan: 1240
Danas: 370
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci / Stanka Vraza 15, HR-32100 Vinkovci / web2.ss-tehnicka-rboskovica-vk.skole.hr / tsvk@ss-tehnicka-rboskovica-vk.skole.hr
preskoči na navigaciju